EISMC2

"E=MC2 is een aannemer die alles van A tot Z, dus de totaaloplossing kan aanbieden. Je wordt echt goed ontzorgd, dat is het waard."
Olav de Haan
Country Manager Benelux AIT Worldwide

Snippet 1

Download video

Snippet 2

Video testimonial (met ingebrande ondertiteling)

Video testimonial (met losse ondertiteling voor YouTube)

Ik ben Olav de Haan, ik werk voor AIT en wij zitten in de logistiek. Wij vervoeren goederen over de hele wereld voor klanten. En in mijn rol ben ik verantwoordelijk voor de Benelux.

Drie jaar geleden ben ik bij AIT begonnen, toen waren we met zes medewerkers en binnen drie jaar naar dertig medewerkers, dus ons huidige pand werd te klein. Op zoek naar een nieuw pand en zo hier terecht gekomen.

Nou ja, veel concullega’s op Schiphol blijken Dennis in te hebben gehuurd voor verbouwingen, en eigenlijk via mijn netwerk terechtgekomen bij Dennis.

Nou ja, zoals het hoort hadden we meerdere bedrijven benaderd en ook Dennis uitgenodigd en eigenlijk kwam E=MC2 c.q. Dennis met de beste oplossingen die wij nodig hadden om alle mensen te kunnen plaatsen.

Het voorstel. Ja natuurlijk kijk je vooral ook naar het financiële gedeelte maar daar zaten niet te grote verschillen tussen.

Ik wil gewoon ontzorgd worden, ik heb het al druk genoeg met de logistiek, dus houd je bij de leest. En als een aannemer alles van A tot Z, dus de totaaloplossing kan aanbieden, ja is mijn voorkeur. Ik voel me er prettig bij, ik weet in verhouding betaal je misschien ietsje meer op bepaalde punten, maar uiteindelijk, als je echt goed wordt ontzorgd, dat is dat ook waard.

En nogmaals hè, wij zijn heel snel gegroeid dus ja, je hebt nog niet de juiste mensen op de plek, nou ja als een derde partij het aansturen van het gehele project op zich kan nemen en niet alleen de constructie maar ook het hele IT, ontwerp, inrichting daarvan, security, beveiliging, ja dan hoef ik niet op zoek en dan kan ik het bij één partij neerleggen.

Als geheel managementteam van AIT Nederland hebben wij gekozen voor Dennis en dat is vooral de tekeningen, plattegrond van de indeling, en dat in combinatie met prijs en de tijdslijnen dat het hele project af zou zijn.

Eigenlijk nul problemen gehad, altijd oplossingsgericht en wij hebben ook ruim van tevoren besloten om deze verbouwing te doen. Dus ook qua tijdslijnen hadden we het zelf al heel ruim genomen om alles juist voor elkaar te krijgen.

Nou, de medewerkers van E=MC2, ook de mannen die het echt verbouwd hebben. Ja, heel goed team, keurig netjes, gingen heel goed met mijn mensen om die al werkten in de nieuwe locatie. En ja, gewoon daar complimenten, echt klant- en servicegericht.

Ja, één afdeling die werkt al maanden op de nieuwe locatie en ook tijdens de verbouwing, maar ook daar, de communicatie is heel goed gegaan. Als er bijvoorbeeld veel geboord zou worden werden we van tevoren ingelicht. En ja, eigenlijk nul irritaties geweest, ik heb erger meegemaakt.

Nou ja, laat je vooral goed informeren in oplossingen. Want rechttoe rechtaan, dat kan naar mijn gevoel wel iedereen bouwen of inrichten, maar vooral creatief omgaan met de ruimte en ook rekening houden met de branche van je zaak en de benodigdheden voor je mensen. Een advocatenkantoor heeft weer andere wensen dan wij in de logistiek en daar kan, E=MC2 heeft daar heel goed op ingespeeld.

Nou ja, heel simpel, wasbakken, kranen. Ja, bij een advocatenkantoor moet het allemaal wat luxer hè, de mensen gaan anders met spullen om. En in de logistiek is het toch een ander soort mentaliteit, wat harder. We zijn wat harder in de humor, we gaan wat harder met de spullen om, dus het moet wat, op z’n Amsterdams gezegd, meer hufterproof zijn.

Ja nou, op Schiphol moet je aan bepaalde securityvoorwaarden voldoen, omdat je belangrijke informatie hebt waar eventueel terroristen iets mee kunnen. Dus ook de hele loopinrichting nagekeken en van, welke deuren moeten we beveiligen, bezoekersregistratie. Maar ook rekening houden met je BHV, dat moet je ook allemaal inrichten. En daar hebben we ons goed laten adviseren door E=MC2.

Ja, het resultaat. Ik had nog wel ook enkele vraagtekens bij de tekeningen van de architect van E=MC2, Romy, en uiteindelijk als je ziet wat het geworden is, heeft ze toch gelijk gehad. En dat is vooral de kleurencombinaties, op papier denk je: mm, dat past niet. En uiteindelijk in de praktijk is het … Ja, iedereen is blij verrast en dat is heel leuk om te zien.

Toegankelijk, oplossingsgericht, en ja, hij heeft het zelf staan: one call does it all. En ja, tot nu toe, moet ik toegeven, klopt dat.

"We zijn heel trots. En we hadden niet verwacht dat het zo mooi zou worden. We merken het ook aan de sfeer, de mensen die hier werken lopen met plezier rond."
Patrick van der Lelie
Directeur-eigenaar NVD Beveiliging

Snippet 1

Snippet 2

Video testimonial (met ingebrande ondertiteling)

Video testimonial (met losse ondertiteling voor YouTube)

Off the record…

Alarmcentrale verbouwen

De situatie vooraf was dat het gebouw is uit 1998. Moest helemaal gerenoveerd worden. Wij moesten ook een andere alarmcentrale gaan bouwen. Volgens de nieuwe NEN 5518 norm. Dus het gebouw had gewoon een opknapbeurt nodig. Gelijk ook het energielabel vastgepakt. En uiteindelijk hebben we dat samen met E=MC2 hebben we dat gedaan.

We hadden een aantal bedrijven uitgenodigd. Wij vonden wel dat E=MC2 – en ik ga geen reclame maken – maar dat contact was van begin af aan wel heel prettig. We begrepen elkaar heel goed en lekker praktisch insteken en ook gewoon korte lijnen, dus dat sprak ons heel erg aan.

KIWA keurmerk alarmcentrale

Ja, KIWA keurmerk, dat is een keurmerk voor onze alarmcentrale. Wij verwerken rond de 4 à 500.000 meldingen per dag. Dat heeft een bepaald keuringsniveau nodig, wil je ook uit het buitenland klanten mogen helpen en dat is NEN 5518 norm en die is heel zwaar. Want er mogen ook niet zomaar buitenstaanders in de alarmcentrale. Is ook helemaal gepantserd, met een sluizen. Je komt er niet zomaar in; je moet gecertificeerd zijn als je erin wil. Ja, dus dat is een hele strakke veiligheidsomgeving die je moet bouwen.

Keuringsinstantie en normen  

Dus dat vergt ook extra veel aandacht van de bouwer. Je moet overal rekening mee houden en elke keer als je wat doet, dan moet de keuringsinstantie bijkomen. Die gaat dan beoordelen of dat voldoende is aan de norm. Je loopt ook altijd wel tegen dingen aan en we hebben wel gezegd: we willen wel een beveiligde omgeving. Dat moet. Maar we willen hem wel heel prettig houden qua sfeer. En als je eenmaal op die alarmcentrale bent, dat je wel het gevoel hebt dat je gewoon in een normale kantooromgeving werkt, dus ook met veel licht aan de buitenkant. En dat was wel de eis die we hadden.

En ook het klimaat: daarin hebben we heel veel energie gestopt om dat goed te krijgen, want de ramen mogen bij ons niet open, dus we hebben ook zuurstofvoorzieningen in het gebouw. We meten constant de CO-waardes. En als die CO-waardes oplopen of teruglopen, dan zorgen we dat er frisse lucht bij komt. Op die manier kunnen we het klimaat op een hele prettige manier managen.

Alarmcentrale verbouwen

Ja, die uitdaging is enorm, want het is heel specifiek. Er zijn maar een paar alarmcentrales in heel Nederland, dus je kan je voorstellen dat ook niet iedereen die kennis heeft. Het is een zwaar traject. De verbouwing van de alarmcentrale, alleen de alarmcentrale heeft een jaar geduurd in de uitvoering. En dan ook nog eens een keer de voorbereidingen, daar zijn we twee jaar mee bezig geweest.

Keuring alarmcentrale 

Ja, de keuring is eigenlijk heel goed verlopen. Je bent altijd wel niet bang, maar op het moment dat je gekeurd wordt en denkt: ja we hebben alles wel geregeld, maar ja het moment dat ze hier binnenlopen, dan is er altijd de twijfel van: wat komen ze tegen? Wat hebben we misschien niet goed gedaan? En ik moet zeggen, we hadden natuurlijk een aantal punten die we nog wel moesten aanpakken, maar dat was eigenlijk vrij eenvoudig op te lossen.

We zijn cum-laude geslaagd, dus we zijn heel hoog op de certificering geëindigd. We hebben heel veel punten gehaald op eigenlijk alle onderdelen, dus dat is ook wel het team zelf. Dat is natuurlijk het team van in dit geval E=MC2 en ook ons eigen team, hè? En die samenwerking die was dusdanig fijn en zo goed dat we elkaar zo goed begrepen wat nou belangrijk was en wat anders moest. En dat is wel heel fijn als je een partner hebt die ook daar een goeie grote rol in speelt.

Trots op verbouwing alarmcentrale 

We kijken ook terug dat we heel trots zijn. En we hadden niet verwacht dat het zo mooi zou worden. En we merken het ook aan de sfeer, de mensen die hier werken die ook echt met plezier hier rondlopen en alles is lekker geregeld. Klimaat is goed geregeld. En ja, het was een oud pand eigenlijk en nu is het gewoon weer helemaal in een nieuw jasje gestopt. En ja, ik moet zeggen dat geeft een gevoel van trots.

De sfeer is heel prettig. Medewerkers geven dat ook zelf aan. Van joh: we vinden het een fijne prettige sfeer. Akoestiek is ook heel prettig geregeld. Ja, het heeft gewoon een fijne uitstraling. En je ziet ook dat de afdeling elkaar wat meer opzoeken, wat meer bij elkaar zitten. En ja, dat is eigenlijk heel fijn om te zien.

E=MC2 voor het verbouwen van alarmcentrale

Zeker zou ik E=MC2 aanbevelen en dat is niet een commercieel praatje. Maar ik heb gezien hoe zij het aanpakken. Ik heb ook gezien hoe zij ook ingewikkelde vraagstukken kunnen vertalen naar iets heel pragmatisch.

En we hebben ze ook al voorgesteld aan een collega. Die willen ook een alarmcentrale gaan bouwen. En die hebben ons gevraagd van: joh help ons. Weet je iemand die het eventueel zou kunnen. Nou ja, wij hebben natuurlijk heel veel inmiddels ervaring opgebouwd met de huidige leverancier. Ik zeg: en die heeft inmiddels ook weer heel veel ervaring opgebouwd, dus ja, die kan jullie vraag waarschijnlijk invullen, want die snapt nu waar het over gaat, kent de procedure, maar kent ook de zware norm die eraan gesteld wordt. Dus ja, dat zou natuurlijk voor jullie een optie kunnen zijn. Ik weet overigens niet wat nu de status is, maar ja, dat hebben we dus al gedaan, dus dat doe je niet als je niet tevreden bent.

Info voor Team

Huisstijl

 • Map met huisstijl
 • Fonts:
  • Oswal (heading)
  • Source sans pro (body)
 • Kleuren:
  • #009ee3 (blauw)
  • #4b5457 (grijs)
  • #ff6633 (oranje)

Documentatie

Op jouw videosucces!

Noortje Janmaat

Hartelijke groet,

Noor ‘videostrategie’ Janmaat
Video Marketing Strateeg