Leiderschap nemen

Je wordt gezien
Commitment & kracht
Je wordt niet gezien
Compromitteren
Je helpt mensen met een groot en belangrijk probleem.Het is onduidelijk welk probleem je helpt op te lossen.
Je richt je uitsluitend op dit probleem.Je doet 100 dingen tegelijk (en het is heel vaag allemaal).
Je hebt een vernieuwende visie op hoe je het probleem het beste oplost.Je hangt verouderde visies aan.
Je hebt een helder en enthousiast makend verhaal en je weet precies wat mensen triggert als je uitlegt wat je doet.Je bent je niet eens bewust van het belang van taal.
Het is duidelijk WAAROM je hier zo enthousiast over bent.Het is onduidelijk wat je drijfveren zijn (je verhaal hierover ontbreekt).
Je hebt succesverhalen waarmee je bewijs levert dat het werkt wat je doet.Je maakt niet duidelijk dat het werkt wat je doet.
Je besteedt aandacht en tijd aan het marketen, creëren en leveren van je high end programma.Je besteedt aandacht en tijd aan het marketen, creëren en leveren van je low end producten en diensten.
Je doet precies wat je wilt doen en houdt met heel je hart van wat je doet.Je bent dit slechts tijdelijk aan het doen, voor het geld, eigenlijk wil je liever iets anders doen.
Je doet alleen de taken waar je briljant in bent.Je doet allerlei taken waar je niet per se briljant in bent.
Je werkt alleen met de beste mensen.De kwaliteit van je team is middelmatig.
Je marketing laat je gedurfde eigen visie zien.Je marketing is middelmatig en niet gedurfd.
Je toont veel zelfvertrouwen waarmee je respect afdwingt. Je weet dat niemand zit te wachten op je angst.Je hebt enorm veel twijfels over wat je aan het doen bent.
Je vindt het belangrijker om dingen voor elkaar te krijgen, dan om ze helemaal perfect te doen.Je streeft naar perfectie en daardoor komt er weinig uit je vingers.
Je vraagt zonder schroom om testimonials, omdat je daarmee andere mensen vertrouwen geeft om voor jou te kiezen.Je durft geen testimonials te vragen, omdat je vindt dat iemand dat spontaan zelf moet doen. Stiekem ben je teleurgesteld als het niet gebeurt.
Je hebt geen schroom om te verkopen, omdat je weet dat je dan pas iemand echt helpt.Je voelt veel weerstand bij verkopen, omdat je bang bent dat je iemand lastigvalt.
Je vertelt over je prestaties, niet om op te scheppen, maar om vertrouwen te geven, zodat je mensen helpt om voor jou te kiezen.Je verzuimt om duidelijk te maken hoe goed je bent, omdat je denkt dat dat opschepperig is.
Je stelt hoge doelen passend bij je missie.Je hebt lage ambities en daar heb je heel goede redenen voor.
Je doet passende investeringen op het niveau waar je naartoe wilt en om je missie te verwezenlijken.Je probeert investeringen uit de weg te gaan, omdat je gefocust bent op de kosten in plaats van het resultaat.
Je hebt een schaalbaar aanbod, zodat mensen op verschillende service- en prijsniveaus in kunnen stromen.Je kunt alleen 1-op-1 werken, waardoor je snel aan een grens zit.
Je werkt op de fijnste plekken van je eigen keuze waar je je helemaal prettig voelt.Je werkt niet op de locaties die je zelf graag wilt.
Je hebt zeggenschap over je eigen tijd en je hebt veel creatieve ‘speeltijd’ in je agenda.Je hebt het continu heel druk en je hebt weinig vrije tijd.
Je publiceert video’s, spreekt en schrijft regelmatig voor een groter publiek, omdat je weet dat je daardoor gezien wordt.Je communiceert alleen 1-op-1, omdat je bang bent om gezien te worden.

Vraag jezelf af:

  • Waar ben je helemaal goed in?
  • Waar compromitteer je nog?
  • Waar kun je groeien?
Gelukt!